Tijd die je verspilt krijg je nooit meer terug!

Tijd die je verspilt krijg je nooit meer terug!

Jarenlang werkte ik meer dan full-time. ‘s Avonds kroop ik vaak nog even achter mijn computer omdat ik overdag mijn werk niet af kreeg. Op mijn vrije dagen was ik toch met mijn werk bezig.

Mensen in mijn omgeving verklaarden me voor gek. Maar ik kon niet anders. Want mijn werk goed doen, dat was voor mij zo belangrijk. Daar moest alles (en vaak te veel) voor wijken.

In mijn pyjama de vloer dweilen

In de eerste week van mijn zwangerschapsverlof zat ik nog met mijn collega’s te mailen. Stond ik op woensdagmiddag met mijn zoontje voor de winkel, belde ik toch nog even met mijn collega over een spoedklus. Op zondagochtend in mijn pyjama de vloeren dweilen en de badkamer poetsen omdat ik daar door de week niet aan toekwam. Het duurde in de vakantie vaak minstens een week voordat ik kon afschakelen.

Het werk komt toch nooit af

Achteraf kan ik er wel om lachen hoe het soms ging. Gelukkig heb ik veel bijgeleerd. Want hoe hard ik ook werk. Het werk komt nooit af. En als de ramen een keer vies zijn? Nou en? Ik werk nog steeds hard en doe mijn werk goed. Maar wel zo dat ik minder over mijn grenzen ga en meer van het leven kan genieten.

Onze wereld stond op de kop

Daar moest ik vanochtend aan denken toen ik mij realiseerde hoe anders onze zomer vorig jaar was door de beroerte van mijn man, gevolgd door een risicovolle operatie. Dat onze hele wereld op zijn kop stond en we als gezin onzeker waren over de toekomst. Het herstel ging gelukkig voorspoedig. En dat maakt me dankbaar. Zo’n gebeurtenis zet je wel weer met beide benen op de grond. Ik ben mij er daardoor meer van bewust hoe belangrijk het is om te genieten. Van de momenten met mijn gezin en dat we de dingen doen die we leuk vinden. Want de tijd die we verspillen krijgen we nooit meer terug.

Gouden tips

Dit is ook een van de gouden tips in mijn e-book. Want ik zie zo veel mensen worstelen. Ze zijn alleen maar bezig met moeten, moeten, moeten. Je kunt de cirkel doorbreken en het anders gaan doen. En genieten van de dingen die het leven leuk maken.

Gratis verkenningsgesprek

Worstel jij ook met te veel moeten en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Maak dan een afspraak voor een gratis verkenningsgesprek via 06-83 60 45 14.

Inspiratie in je mailbox?

Wil je mijn blogs en inspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan hieronder aan voor mijn inspiratiemail.

Meld je hieronder aan voor mijn inspiratiemail
en je ontvangt regelmatig gratis tips, frisse
idee├źn en inspiratie.

Natuurlijk ga ik zorgvuldig met je gegevens om
en stuur ik je alleen deze inspiratiemails.

 

 

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.