‘Tuintherapie’ bij CoachUnique

‘Tuintherapie’ bij CoachUnique

Afgelopen weekend was ik in de tuin van CoachUnique aan het werk. Het moest echt. Het onkruid was de afgelopen weken omhoog geschoten. Toen iemand waarmee ik pas een afspraak had vroeg of we niet buiten konden gaan zitten, schaamde ik mij diep. De borders zagen er niet uit, er zat onkruid tussen de stenen en het zitje kon ook wel even een sopje gebruiken.

Vol goede moed ging ik aan de slag. De groene container op het pad. Schoffel, hark en bezem in de aanslag. Sinds kort heb ik zelfs een paar echte werkschoen omdat mijn oude afgedankte bergschoenen alle klussen niet hadden overleefd. De grote emmers raakten al heel snel vol en mijn goede zin in onkruid weghalen verdween bij elke emmer die in de container verdween. Overal onkruid. Het was bijna niet te overzien. De moed zakte mij een beetje in de schoenen. Ik moest mezelf dwingen om eerst de ene en daarna de andere border aan te pakken. Ik merkte dat ik elke keer naar een andere plek ging waar ik ook onkruid tegenkwam. Ik was even de focus kwijt. En dat is precies waar het om gaat. Als je de focus legt op een bepaalde klus en je daarvan niet laat afleiden, dan krijg je meer rust in je hoofd.

Rust en focus

Hier moest ik deze week aan denken tijdens een gesprek over prioriteiten stellen. Als je met een klus begint dan is het soms moeilijk om de focus te houden. Vooral als het een klus is waar je niet zo veel zin in hebt of een klus als het onkruid in de tuin die te groot is om ineens aan te pakken. Als je een druk gezin hebt dan lukt het niet altijd alle ballen in de lucht te houden. Dan is het fijn als je een beetje structuur hebt waar je je aan vast kunt houden. Eerst de ene klus afmaken en dan naar de andere. En of het nu om de tuin gaat of om een projectplan dat je moet schrijven. Zorg voor rust en focus en maak af waar je aan begint. Even pauze tussendoor is prima maar probeer een plek te vinden waar je niet steeds wordt afgeleid. In mijn agenda stond deze week een passende, Perzische, spreuk: Een gehaast man doet zijn werk tweemaal.

Een opgeruimde tuin

Met de tuin kwam het wel goed. Gisteren opnieuw in de tuin gewerkt en het resultaat mag er zijn. Het is nog niet helemaal klaar maar de borders zijn opgeruimd, het meeste onkruid is weg en het geeft een heerlijk voldaan gevoel om door een opgeruimde tuin te lopen. En niets is dan heerlijker om in het zonnetje te genieten van een kop thee op het terras.

Structuur en planning

Ik heb gemerkt dat ik niet de enige ben die daarmee worstelt. Voor mijzelf helpt het altijd als ik de grote klus in kleine stukjes deel. Stukje bij beetje komt het werk dan toch af en tussendoor kun je even stoppen om iets anders te gaan doen. In drukke weken zorg ik er voor dat de zaken die thuis geregeld moeten worden, een beetje in structuur worden gebracht en ik een globale planning heb voor wat we gaan eten. Eenvoudige maaltijden, een lijstje op de koelkast voor de boodschappen. En wat ook helpt is ’s ochtends al het eten voor ’s avonds voorbereiden. Ok, je moet er wat vroeger voor opstaan en ik vind om 5.15 uur opstaan op werkdagen al best op tijd. Toch is het ontzettend fijn dat je ’s avonds na het werk zo de pannen op het fornuis kunt zetten. Door kleine ‘hulpmiddelen’ kun je het leven een beetje makkelijker maken.

Tuintherapie bij CoachUnique

Bij het werken in de tuin bedacht ik mij dat het misschien wel een aardig idee is om mijn volgende workshop in de tuin te doen. Samen onkruid weghalen als middel om te leren beter te focussen. Keuzes te maken en rust creëren in je hoofd. Het voordeel is dan wel dat mijn tuin gedaan is. Of er veel aanmeldingen komen weet ik niet. Ik houd het dus maar bij de workshops in de coachkeuken waar de deelnemers geen vieze handen krijgen.

Workshop ‘Alle ballen in de lucht’

De workshop in de tuin is natuurlijk een grap. Heb je zelf het gevoel dat je te veel ballen in de lucht moet houden en wil je daar verandering in brengen? Kijk dan eens naar de informatie op mijn website of de workshop ‘Alle ballen in de lucht’. De eerste workshop is op dinsdag 11 juni. Aanmelden is nog mogelijk. Doet het snel want vol = vol. Meer informatie vind je hier.

Kan ik je helpen?

Omdat ik regelmatig mensen spreek die hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken, heb ik een boekje gemaakt met 7 handige tips. Nieuwsgierig naar deze tips? Ik deel ze hier graag. Klik hier voor het boekje. Kun je na het lezen van deze tips wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact met mij op. Stuur een app of bel naar 06-83 60 45 14 of mail naar d.steenbruggen@coachunique.nl.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.