Valentijnsdag op de werkvloer

Valentijnsdag op de werkvloer

Een groot deel van de dag zijn we op ons werk. We brengen veel uren door met onze collega’s. Toch is het contact met collega’s vaak oppervlakkig. Op maandagochtend vragen we hoe het weekend was maar al snel zitten we weer volop in het werk. Na de vakantie nemen we misschien iets meer tijd om te vragen hoe de vakantie was maar ook dan moet er weer gewerkt worden. Wat natuurlijk logisch is want daarvoor worden we betaald.

Hoe gaat het met je collega?

Als iedereen lekker in zijn vel zit is er niets aan de hand. Vervelend wordt het als het minder goed met iemand gaat. Weten we eigenlijk wel hoe het met onze collega’s gaat? En hoe merk je dan op dat het iets minder goed gaat met je collega. Hoe goed kennen we onze collega’s nu eigenlijk? Opmerken hoe het met je collega’s gaat lukt beter als je elkaar wat beter kent. Je ziet dan eerder dat hij of zij anders reageert dan normaal. En het maakt het ook wat makkelijker om hulp aan elkaar te vragen.

Zorg hebben voor elkaar

Op de werkvloer rennen we vaak maar door. Van afspraak naar afspraak. We gaan van de ene naar de andere deadline. De werkdruk is hoog en vaak schiet de lunch er zelfs bij in. Laat staan dat je even tijd neemt voor een praatje bij de koffiemachine. We rennen elkaar en ons zelf voorbij.

Zorg hebben voor elkaar en elkaar wat beter leren kennen kan heel eenvoudig. Blijf niet binnen tijdens de lunch maar maak tussen de middag eens een lunchwandeling en praat dan eens niet over het werk. Neem een paar minuten extra tijd om te vragen hoe het weekend was en maak gewoon eens een praatje met je collega’s. Aandacht geven aan elkaar zit in kleine dingen en het levert zo veel meer op. Steeds meer medewerkers hebben burn-outklachten. We moeten samen werken aan verandering. Dit kan als we ons hier allemaal voor inzetten.

Valentijnsdag

Komende donderdag is het Valentijnsdag. Een dag van de liefde. Als we alle commercie wegdenken, zouden we er een iets andere dag van kunnen maken. Laten we Valentijnsdag dit jaar gebruiken om wat liever te zijn voor elkaar en voor ons zelf. Vraag eens oprecht hoe het met je collega gaat en luister dan eens echt naar wat hij of zij zegt. Een klein beetje aandacht kan een grot verschil maken. Daarmee maken we de wereld een stukje mooier.

 

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.