Volg je hart. Je kunt meer dan je denkt!

Volg je hart. Je kunt meer dan je denkt!

“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken.” Wijze woorden van Mahatma Gandhi. Ik moest hieraan denken toen ik vanavond weer achter mijn computer zat. Inmiddels is de tijd al weer omgevlogen en schrik ik hoe laat het al weer is. Tijd om af te sluiten. Als ik even later op de klok kijk, zie ik dat er weer een uur voorbij is.

En zo ging het de afgelopen weken best vaak: teksten schrijven voor de website en een blog. Een nieuwsbrief ontwikkelen en ideeën uitwerken voor een workshop. Als vervolg op vorige gesprekken verhalen, muziek en opdrachten uitzoeken voor degenen waar ik binnenkort weer een gesprek mee heb. Overal lagen krabbels, getypte stukjes tekst, boeken en knipsels. Voor de zoveelste keer was het dus al weer later dan ik mijzelf had voorgenomen. De wekker is de volgende dag echter onverbiddelijk. Ik vraag me af hoe het kan dat ik eigenlijk helemaal niet moe ben als ik hiermee aan de slag ben. Ik krijg juist meer energie. De ideeën buitelen door mijn hoofd en ik kan niet eens zo snel typen als dat de ideeën komen.

Er is meer!

Ik spreek veel mensen die onrust voelen in hun leven. Ze zijn op zoek naar wat ze nou echt heel graag willen maar ze kunnen er de vinger niet op leggen. Hun werk brengt ze niet meer de voldoening die ze eerst wel voelden. Ze zitten soms vast in een baan die voor hun gevoel niet echt meer past. Het werk kost steeds meer energie. In het begin van de week kijken ze al uit naar het weekend en ook dan komen ze niet tot rust.

Zelf heb ik ook lang onrust gevoeld. Communicatie is een geweldig vak. Ik vind het fantastisch om een analyse te maken en daarmee een plan op te stellen om de communicatie voor een project vorm te geven. Toch wist ik onbewust: er is meer. Maar wat dat was, dat kon ik niet benoemen. Totdat ik aan mijn coachopleiding begon en met mensen gesprekken ging voeren, had ik mij nooit gerealiseerd dat coachen iets is dat ik altijd al deed en echt bij mij past. Ik besefte dat mensen vaak een beroep op mij deden om hun verhaal te vertellen. Zij gaven mij dat vertrouwen en ik kon hen verder kon helpen door te luisteren. Ik vond dat altijd heel normaal. Ik heb dit echter nooit als een talent gezien.

Je kunt meer dan je denkt

Ik heb gelukkig ontdekt waar mijn passie ligt. Door CoachUnique kan ik nu mijn hart volgen. Ik wil mensen die worstelen met een slechte balans tussen werk en privé en daardoor vastlopen, helpen inzicht te krijgen in de manier waarop ze keuzes maken en hen laten ontdekken wat ze echt belangrijk vinden. Ik doe dit op een manier die bij mij past. Door mijn creativiteit in te zetten en mijn ervaringen te delen, kan ik de ander laten zien dat je veel meer kunt bereiken dan je denkt.

Vaak weten mensen niet eens welke talenten ze bezitten omdat ze deze vaardigheden als heel vanzelfsprekend beschouwen. Ik krijg altijd kippenvel als mensen dit gaan ontdekken. Je ziet de energie stromen en hun ogen gaan weer stralen. Er komt een glimlach om de mond en je ziet het aha-moment. Een moment van herkenning en dus een doorbraak. Ze herontdekken zichzelf.

Natuurlijk betekent ontdekken wat je graag doet nog niet dat je ook direct een oplossing hebt voor alle knelpunten in je leven. Als je weet waar je hart ligt, dan kun je een manier vinden om je leven weer in balans te krijgen. Je krijgt weer meer energie en daardoor ga je op een andere manier kijken naar de dingen die je doet. Je hart volgen kan ook zitten in kleine dingen. Dit betekent niet dat je je baan moet opgeven. Je passie kan ook liggen in een fijne vrijetijdsbesteding of een hobby waar je je volledig in kunt verliezen. Je maakt je hoofd leeg en kunt het leven weer beter aan.

Waar ligt jouw passie?

Wil jij ook graag je hart volgen en ontdekken waar je passie ligt om een betere balans te krijgen in je leven? Neem dan contact met mij op voor een gratis, telefonisch verkenningsgesprek. Dit gesprek is vrijblijvend en duurt circa 30 minuten. Ik kijk graag samen met jou hoe je hierin stappen kunt gaan zetten.

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.