Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Op de radio hoorde ik sinds lange tijd weer een keer het lied ‘De keuzes die je maakt’ van Van Dik Hout. Het eerste couplet raakte mij ook dit keer weer:

de keuzes die je maakt zullen altijd blijven staan

soms zijn ze doordacht en soms kun je er blindelings voor gaan.

soms kies je de langste weg soms vind je ‘m naast de deur,

soms heb je te ver gezocht maar het antwoord schijnt in al zijn kleur.

Oude patronen loslaten

Wat een waarheid in vier zinnen. Soms heb je een blinde vlek en heb je het gevoel dat je in kringetjes ronddraait. Je stelt je zelf keer op keer de vraag wat je nu moet doen, welke keuze je nu moet maken. Zo herkenbaar. Het is soms echter nodig om oude patronen los te laten en vooral eerlijk naar jezelf te zijn. Dat is meestal niet zo eenvoudig omdat er allerlei redenen zijn waarom je vasthoudt aan een oud patroon. Je kiest misschien voor zekerheid of vindt het belangrijk wat je omgeving ergens van vindt.

Waar word jij blij van?

Ontdekken wat je echt graag wilt en waar je hart sneller van gaat kloppen is soms dichter bij dan je denkt. Stel jezelf ook eens de vraag ‘waarvan krijg ik energie?’ Kijk eens naar een moment in de afgelopen weken waar je blij van werd. Wat deed je? Waar was je? Waarom werd je daar blij van? Het zit vaak in kleine dingen. Pas als je er even terugkijkt, ontdek je dingen die je op dat moment niet eens opgevallen zijn. Kijk ook eens naar momenten dat je met iets bezig was en ineens merkte dat de tijd voorbij was gevlogen. Je zat helemaal in een flow en alles om je heen viel weg. Je talent zit vaak in de dingen die heel normaal voor je zijn. Vaak zijn dat dingen die je doet zonder dat het je extra moeite kost. Het is vaak iets dat heel dicht bij je is maar dat je zelf niet als iets bijzonders ziet.

Het antwoord was dichtbij

Toen ik met mijn coachopleiding bezig was, ontdekte ik een van mijn blinde vlekken. Ik kwam er achter dat ik altijd al bezig was geweest met het coachen van anderen. In mijn werk en privé wisten mensen mij altijd te vinden voor een luisterend oor. Ik vond het heel gewoon dat mijn deur altijd open stond voor collega’s die langskwamen om over een lastige situatie in hun werk te praten. Ik had mij tot dat moment nooit gerealiseerd dat ik al die jaren eigenlijk al mensen aan het coachen was. De puzzelstukjes vielen toen pas in elkaar. En inderdaad: het antwoord was heel dichtbij. Het begeleiden van mensen is datgene waar mijn hart sneller van gaat kloppen en waar ik blij van word. Mijn praktijk CoachUnique is daarvan het resultaat. En dat ik in mijn coachkeuken coaching kan combineren met mijn andere passie namelijk koken, bakken en natuurlijk lekker eten is voor mij een droom die werkelijkheid is geworden.

Volg je hart

Je voelt je gelukkiger als je doet waar je blij van wordt. Omdat ik zelf heb ervaren dat het niet altijd eenvoudig is te ontdekken waar je gelukkig van wordt, wil ik anderen graag laten ontdekken waar hun talent en kracht zit. Ik vind het geweldig om te zien als iemands ogen gaan stralen als het kwartje valt. En dan weet ik weer waarom ik doe wat ik doe: ik volg mijn hart en wens een ander toe dat hij ook zijn hart kan gaan volgen.

Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken? Ik help je graag op weg om te ontdekken waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

 

harten wolk

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.