Wat doe je nu eigenlijk?

Wat doe je nu eigenlijk?

Regelmatig krijg ik de vraag wat ik nu precies doe. Want coaching is een heel breed vakgebied en er zijn heel veel verschillende coaches. Ik vertel dan altijd dat ik mij vooral richt op burn-outpreventie. Eenvoudig gezegd: voorkomen dat mensen in een burn-out terechtkomen. Maar wat is dat dan? Graag deel ik hieronder mijn verhaal.

Coaching bij burn-outklachten

In het begin coachte ik vooral mensen met burn-outklachten. Zij kwamen bij mij omdat ze vastliepen en niet goed wisten hoe ze verder moesten. Ze dreigden in een burn-out terecht te komen. Door met hen in gesprek te gaan, heel gericht te kijken wat ze anders konden doen en aan de slag te gaan met (thuis)opdrachten, lukte het hen om ‘uit’ de burn-out te blijven.

Veel mensen lopen vast

Vaak zijn ze te veel en te vaak over hun grenzen gegaan. Omdat ze continu op hun tenen lopen, te maken hebben met een slechte balans tussen werk en privé lopen ze op een bepaald moment vast. Vaak wachten mensen helaas (te) lang totdat ze hulp vragen en dan moet er veel gebeuren om weer op het juiste spoor te komen.

Er moet iets veranderen

Dit was niet de juiste aanpak. Ik realiseerde me dat we eerder iets moeten doen. Want als mensen pas bij mij komen op het moment dat ze al burn-outklachten hebben, dan ben je eigenlijk al te laat. Het herstel van een burn-out kost heel veel tijd. Hoe langer je wacht met hulp vragen, hoe langer de hersteltijd duurt.

Het aantal burn-out stijgt nog steeds

Het maakt mij verdrietig dat zo veel mensen burn-outklachten hebben. Het kan toch niet zo zijn dat er nog elke dag mensen in een burn-out terechtkomen omdat er te weinig wordt gedaan om burn-out te voorkomen? Een op de zeven (of misschien wel zes) heeft last van burn-outklachten. Ik ben er echt van overtuigd dat als je meer aandacht geeft aan preventie, dus het voorkomen van burn-out, je in veel gevallen burn-out kunt voorkomen of de hersteltijd kunt verkorten. Daarom ben ik op zoek gegaan naar manieren om mensen die bij mij komen hierbij te helpen. Van daaruit is mijn programma voor burn-outpreventie ontstaan.

Bedrijven helpen bij burn-outpreventie

Niet alleen het werk maar ook de privésituatie en iemands persoonlijkheid zijn factoren die er voor kunnen zorgen dat iemand in een burn-out terechtkomt. Veel bedrijven worstelen met hoog ziekteverzuim en hoge verzuimkosten door medewerkers die uitvallen door een burn-out. Daarom help ik ook bedrijven met burn-outpreventie. Want burn-outpreventie is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers. Als je dit aan de voorkant goed regelt, kun je ziekteverzuim door burn-out aanzienlijk verlagen. Daar heeft iedereen voordeel bij.

Aanpak burn-outpreventie

Hieronder zie je hoe we binnen CoachUnique burn-outpreventie bij bedrijven aanpakken. Onze aanpak omvat zes stappen: analyse, inzicht, advies, plan van aanpak, implementatie en coaching en training. Wij bieden altijd maatwerk. Dat betekent dat bedrijven kunnen kiezen voor onze totaalaanpak of voor een of meerdere modules zoals coaching en training.

stappen burn-outpreventie

Burn-out de wereld uit

Als er meer aandacht komt voor burn-outpreventie zorgen we er voor dat mensen weten wat ze moeten doen als ze burn-outklachten hebben of bang zijn dat ze in een burn-out terechtkomen. Zo kunnen veel meer mensen worden geholpen. En daarom deel ik regelmatig tips, ideeën en informatie over burn-outpreventie via mijn website, Linkedin, Facebook. Hopelijk draagt dit bij aan mijn motto ‘burn-out de wereld uit’. Ook ga ik op pad naar bedrijven en geef ik informatie tijdens netwerkbijeenkomsten. Daarnaast stuur ik mijn wekelijkse Inspiratiemail naar een grote groep mensen en ik vind het prachtig als anderen mijn berichten delen zodat er meer mensen kennis van kunnen nemen.

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je meer weten over wat ik doe of wat burn-outpreventie voor jou kan betekenen? Bel of stuur een Whatsappbericht naar 06 – 83 60 45 14. In deze flyer vind je beknopte informatie over burn-outpreventie.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.