Wat een drukte!

Wat een drukte!

Om mij heen hoor ik veel mensen klagen dat het de laatste weken van het jaar altijd zo druk is. Na alle drukte rond het sinterklaasfeest komen nu Kerst en het nieuwe jaar op ons af. Ik vind dit een hele mooie tijd van het jaar waar ik graag van wil genieten maar dit plezier wordt door al het ‘moeten’ soms ondergesneeuwd.

Een superperfect kerstdiner

In december moeten op het werk nog heel veel werkzaamheden worden afgemaakt. Er moet een gerecht worden gemaakt voor het schoolkerstdiner. We gaan van kerstontbijt, kerstlunch naar kerstborrels. In huis zetten we de kerstboom op en maken we het gezellig met kerstversiering, kaarsjes op tafel en lichtjes buiten in de boom. We overleggen met familie wat we doen met Kerst en wanneer bij wie. Natuurlijk willen sommigen van ons ook nog een heel uitgebreid tien gangenmenu in elkaar draaien volgens de laatste trends. Vanzelfsprekend met een prachtig gedekte tafel, versierd met glanzende kandelaars met kaarsen op kleur, zelfgemaakte servetringen en kerststukjes, aangevuld met meterslange guirlandes met lampjes die zijn gedrapeerd over het wit gesteven linnen tafelkleed. Je kunt geen tijdschrift openslaan of er staan zulke culinaire hoogstandjes in dat je nu echt alvast moet gaan oefenen op dat ene superperfecte gerecht. En of het echt lekker is?

In je pyjama op de bank

Moeten, moeten, moeten. Het lijkt wel een race tegen de klok alsof er na 31 december geen nieuw jaar meer komt. Tegen de tijd dat we het kerstfeest echt gaan vieren, zijn we zo op van het georganiseer en geregel dat we het liefst in onze pyjama op de bank willen zitten met een warme deken, een kop hete thee en een goed boek.

De accu weer opladen

Voor mijzelf en mijn gezin was 2018 een enerverend jaar waarin veel is gebeurd. Hele leuke dingen, verdrietige zaken en ook momenten waar ik niet zo blij van werd. Een jaar van grote veranderingen, keuzes maken en veel zelfreflectie. Ik heb gelukkig geleerd mijn grenzen te bewaken en goed voor mezelf te zorgen in tijden van drukte. Na dit drukke jaar gebruik ik de komende weken om de accu weer een op te laden voor een nieuw jaar. Genieten van mijn gezin en het samenzijn met degenen die mij dierbaar zijn. We steken de kaarsjes op tafel aan, we stoken de houtkachel op. De lampjes in de kersthuisjes zorgen voor extra sfeer. Met Kerst maken we geen moeilijk kerstdiner maar eten we iets dat we allemaal lekker vinden, misschien zelfs buiten de deur. We hebben geen drukte of gedoe. We maken een heerlijke wandeling in het bos en doen waar we zin in hebben. Even weg van alle drukte. Onderdompelen in het kerstgevoel met lichtjes, een knapperend haardvuur en een goed boek.

Stop met het moeten!

En hoe vul jij je kerstdagen in dit jaar? Plof je op tweede kerstdag op de bank met een vol gevoel en een hoofd dat bonst van de stress of kies je voor jezelf ? Misschien is het niet direct haalbaar maar wat is er op tegen om het dit jaar een beetje anders te doen? Stop met het moeten! Kijk waar jij je goed bij voelt en wat je kunt doen om wel te kunnen genieten van de feestdagen en het kerstfeest te vieren op een manier waar je wel blij van wordt.

Hoe vul jij de kerstdagen in?

Weet je het nog niet zo goed? Kijk dan eens wat je echt graag wilt met Kerst. Zelfs wat kleine aanpassingen kunnen je al een beter gevoel geven. Zorg goed voor jezelf. Jij bent de enige die verandering kan brengen om je leven wat fijner te maken. En ik weet zeker dat het allemaal een stuk gezelliger wordt als we allemaal wat meer ontspannen zijn en plezier hebben in wat we doen.

 

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.