Wat staat er op jouw verlanglijstje?

Wat staat er op jouw verlanglijstje?

Nog een paar nachtjes slapen. Bijna Sinterklaas. Wat staat er op jouw verlanglijstje? Een heerlijke chocoladeletter van de bakker? Dat lekkere geurtje waar je een proefflesje van had? Of een mooie sjaal? Hele praktische wensen dus. Het gaat vast lukken met dat lijstje.

Wat zijn jouw echte wensen?

Maar wat staat er nu echt op jouw verlanglijstje? Wat zijn nu echt jouw wensen? Nee, het gaat niet over een cadeau dat je in de winkel om de hoek kunt kopen. Ik heb het over een wens die echt van jou is. Waar je misschien al wel een tijdje van droomt maar die je eigenlijk niet durft uit te spreken.

Jezelf iets gunnen

Denk je nu: waar heeft ze het over? Ik zal je een beetje helpen. Deze wensen gaan niet over geld of bezit maar over jou. Over jezelf iets gunnen. Want wanneer deed jij de afgelopen maand echt iets alleen maar voor jezelf waar jij ontzettend blij van werd?

Jij bungelt onderaan het lijstje

Waarschijnlijk is je antwoord ‘nee’. Want je denkt misschien dat je egoïstisch bent als jij jezelf op de eerste plaats zet. Dat heb je ook nooit geleerd. Goed zorgen voor je gezin, je werk goed doen. Dat is het belangrijkste. Pas na een hele lange tijd kom jij. Jij bungelt onderaan het lijstje. En leuke dingen doen voor jezelf, dat komt er niet meer van als je al je energie steekt in anderen.

Wat wens jij echt voor jezelf?

Maar als je nu heel eerlijk bent. Wat staat er nu echt op jouw verlanglijstje? Wat wens jij nu echt voor jezelf? Met Sinterklaas, Kerst, met je verjaardag, in het nieuwe jaar? Ik weet nu al dat je zucht. Ik kan bijna je gedachten lezen. ‘Geen idee. Ik ben al zo druk, mijn hoofd zit vol’.

Jouw wensen staan in de ijskast

Je wilt helemaal niet over deze vraag nadenken. Maar hij blijft wel hangen in je hoofd. Hij laat je niet meer los. Want diep van binnen weet je ook wel dat je te weinig tijd neemt voor jezelf. En dat je al jouw wensen steeds in de ijskast zet om allerlei redenen en excuses die je voor jezelf hebt bedacht.

Want jezelf op 1 zetten. Dat vind je egoïstisch. In plaats daarvan ren je altijd maar door. Sta je dus ’s ochtends voor het ontbijt de vloeren te dweilen en de wc te poetsen. Maak je de klus af voor je collega die zelf de volgende dag vrij is waardoor jij weer een avond tot laat achter je laptop zit om het werk af te krijgen.

Tijd voor jezelf

Geen wonder dat je moe bent. Dat je hoofd vol zit en je weinig puf hebt om over deze vraag na te denken. Maar hoe kun je goed voor een ander zorgen als je niet eens goed voor jezelf zorgt? Tijd dus om te luisteren naar dat stemmetje dat zegt dat je wel wat meer tijd voor jezelf zou willen hebben. Dat je snakt naar minder werk, rust en een beetje meer ruimte voor jezelf.

Wat geeft jou plezier?

Het enige dat je nodig hebt is een beetje durf: om jouw wensen uit te spreken en wat vaker voor jezelf te kiezen door te doen waar jij plezier uithaalt. Al is het maar iets kleins. Als je de eerste stap hebt gezet, volgt de rest vanzelf. Dus wat wordt het? Een dagje shoppen, hardlopen, je eigen bedrijf beginnen, schilderles, ijszwemmen, op fietsvakantie met een vriendin, yoga, een wandeltocht naar Santiago de Compostella of elke week naar de sportschool zonder smoesjes te bedenken?

Gratis gesprek

Jij verdient het om op de eerste plaats te staan en je wensen uit te laten komen. Vind je dit lastig en weet je niet goed waar je moet beginnen? Maak dan een afspraak voor een gratis gesprek via 06-83 60 45 14 en ik denk graag met je mee.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.