Wat staat er op jouw verlanglijstje?

Wat staat er op jouw verlanglijstje?

Het is al weer bijna sinterklaas. Tijd voor de verlanglijstjes. Vol verwachting klopt ons hart wat de Sint dit jaar voor ons zal kopen. In veel gezinnen worden de boeken en folders van de speelgoedwinkels van voor tot achter gescand. Ik vind het een hele mooie tijd. Er worden tekeningen gemaakt voor sinterklaas en de schoenen staan klaar met wortels, hooi en water voor het paard. Voor kinderen is het heel spannend of je van Sint het cadeautje krijgt dat je op je lijstje hebt gezet.

Verlanglijstjes met wensen

Als je nog klein bent, dan weet de Sint wel wat je graag wilt hebben dus dat komt de eerste paar jaar wel goed. Je krijgt kleurige blokken en je bent heel erg blij met een grote rode bal of een lieve knuffelbeer. Als je iets groter bent dan vind je de grote doos viltstiften, de potjes met speelklei en het speelgoedgereedschap geweldig. Een paar jaar later staat boven aan je verlanglijstje LEGO, Playmobil of Knex. Je knipt al je wensen uit het grote speelgoedboek en plakt ze op een mooi papier zodat je zeker weet dat de Sint wel echt zal kopen wat je graag wilt hebben.

Is dit het nu?

Er komt een tijd dat je grootste wens de nieuwste Xbox, PlayStation of Wii is en daarna wordt het steeds lastiger om een verlanglijstje op te stellen. Je hebt alles al en de wensen zijn te groot om aan Sinterklaas te vragen. Je gaat studeren. Je wordt volwassen en bent druk met je baan en je gezin. Je probeert tijd vrij te maken om te sporten en je sociale contacten te onderhouden. Spelen met speelgoed is er niet meer bij. De weken vliegen voorbij. Voordat je het weet is het al weer weekend. Werken, boodschappen doen, wassen, strijken, het huis schoonmaken en nog even de tuin bijhouden. De kinderen naar de sportclub brengen. Gymtassen klaarzetten, broodtrommels vullen. Naar een verjaardag. Oh nee, vergeten een cadeautje te kopen. Je bent de hele tijd aan het werk en aan het zorgen. Je houdt de hele tijd alle ballen in de lucht en komt aan heel veel dingen niet toe. En dan bekruipt je ineens het gevoel van onrust. Is dit het nu? Je bent moe en je hebt weinig energie. Je zegt afspraken af en baalt ervan dat het werk om je heen zich opstapelt.

Weg van het ‘moeten’

En dan is het bijna sinterklaas. De kinderen zijn weer druk met de verlanglijstjes en er moet nog even snel een sinterklaassurprise in elkaar geknutseld worden. Ook dat nog. Je gaat aan de slag en merkt dat het heel ontspannend is om met verf, lijm en stiften aan de slag te gaan. Je voelt je weer even het kind op de basisschool dat heerlijk aan het knutselen is. Je denkt terug aan de sinterklaastijd toen je zelf kind was. De cadeautjes waar je zo blij mee was omdat je ze zo graag wilde hebben. Je gedachten zweven weg. Hoe fijn zou het zijn als ik wat meer tijd zou kunnen nemen voor mezelf. Weg uit de drukte van het werk en het huishouden. Weg van het ‘moeten’.

Wat is echt belangrijk?

Je kunt soms het gevoel hebben dat je wordt geleefd. De enige die hier iets aan kan veranderen ben je zelf. Pas hoorde ik iemand zeggen: “Elke minuut die voorbij gaat, kan ik niet meer inhalen. Deze komt niet meer terug. Tijd kan ik niet terugkopen met geld. En wat is dan echt belangrijk? ”. Een waarheid waar ik niets aan toe kan voegen. Maak je eigen verlanglijstje en zet daarop wat je echt graag zou willen. Schrijf op hoe jij je leven wilt leven. Je leeft maar een keer. Haal er uit wat er in zit en doe dat met de mensen die je lief zijn.

En wat houdt jou tegen om een verlanglijstje te maken van wat JIJ echt zou willen? Kom je er niet uit? Ik help je graag op weg. Bel of mail mij voor een afspraak. Ik denk graag met je mee.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.