Wat voel ik mij toch rijk!

Wat voel ik mij toch rijk!

Vanmiddag had ik een ontzettend leuk en inspirerend gesprek. We spraken over werkgeluk, persoonlijk leiderschap en uit je comfortzone stappen.

Naderhand dacht ik terug aan de keren dat ik zelf uit mijn comfortzone ben gestapt. Vooral tijdens mijn coachopleiding kan ik me nog heel veel momenten voor de geest halen. En als ik er op terugkijk ben ik blij dat ik er elke keer vol voor ben gegaan. Van een rugbywedstrijd met mijn trainingsgroep tot het vertellen over mijn biografie. Je moet soms diep gaan maar het heeft me zo veel gebracht.

Een vrije val

Als ik mensen coach dan merk ik vaak dat mensen even terugschrikken als er opdrachten voorbij komen die ze moeilijk vinden. Toch heb ik elke keer weer gezien dat juist die opdrachten hen het meeste hebben geholpen. Je hoeft niet direct te gaan bungeejumpen of de Mount Everest te beklimmen. Voor sommige mensen is het al een hele overwinning als ze tijdens een bijeenkomst op iemand af moeten stappen die ze niet kennen. Of aan een collega om hulp moeten vragen als ze er zelf niet uitkomen. Wat voor de een eitje is kan voor de ander voelen als een vrije val uit een vliegtuig.

Trots als een pauw

Ik vind het zo mooi als mensen hierover in een volgend gesprek vertellen. Aan de glunderende ogen kan ik zien dat ze genieten om over hun ervaring te vertellen. Ik ben dan zo trots als een pauw en krijg vaak kippenvel van het achterliggende verhaal. Misschien voel ik mij nog wel trotser dan degene die tegenover mij zit. Vaak hebben ze zelf niet eens door welke grote stappen ze hebben gezet.

Bewustwording en stappen zetten

Natuurlijk zijn er ook gesprekken waarin het heel moeilijk is om iemand te laten bewegen. Sommige mensen vinden het lastig om in actie te komen en het kost dan meestal wat meer tijd. Ze zouden het liefst willen dat ik met hen mee zou gaan om hen te helpen. Gelukkig lukt het meestal wel om iemand hierbij te helpen. Het gaat vaak om bewustwording. Leren om op een andere manier te kijken naar de dingen die je doet en de manier waarop. Wil je dat er iets verandert, dan moet je altijd zelf de eerste stap zetten want als je zelf geen stappen dan zet gebeurt er niets. En als dan de eerste stap is gezet dan gaan ze vaak als een speer. Er is soms geen houden aan en ik verbaas mij erover hoeveel er dan in korte tijd kan veranderen. Aan de uitstraling en de manier waarop iemand de volgende keer binnenkomt kan ik al zien dat er veel is gebeurd.

Ik voel me rijk

Wat heb ik toch een mooi vak en wat is het fijn om met anderen kennis en ervaringen te delen. Ik voel mij rijk dat ik mensen mag helpen om stappen te zetten en ik dit soort gesprekken mag voeren. Kun jij wel wat hulp gebruiken om uit je comfortzone te stappen? Ik help je graag. Bel of mail mij voor een afspraak en ik denk graag met je mee. Mail naar d.steenbruggen@coachunique.nl of bel 06 – 83 60 45 14.

 

 

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.