Weer terug op koers!

Weer terug op koers!

Nog een paar dagen en dan is het Kerst. Na een paar hele koude dagen voelt het buiten bijna warm aan. Mijn dagelijkse rondje. De motregen maakt het minder fijn om buiten te zijn. Maar door alle kerstboomlichtjes in de huizen en de lampjes in veel tuinen ziet het er allemaal best gezellig uit.

Toch geen writer’s block?

Ik denk na over het laatste blog dat ik deze week voor mijn nieuwsbrief wil schrijven. Met dat schrijven wilde het de laatste tijd niet zo lukken. Zo ook vanochtend. Ik baal en ga dus toch maar eerst een rondje lopen. Er staan geloof ik inmiddels al wel bijna tien half afgemaakte blogjes in mijn computer klaar. Maar niet een kon mijn ‘toets der kritiek’ doorstaan. In mijn leven heb ik al zo veel teksten geschreven dus een writer’s block, dat zal me toch niet overkomen.

Niet de goede woorden

Het mooie van lopen is dat me het helpt om mijn gedachten te ordenen. Het lukt me zo veel beter om zaken op de rij zetten dan wanneer ik achter mijn computer zit. Hoe komt het toch dat ik steeds niet op de goede woorden kan komen? Dat wat ik heb opgeschreven het net niet is. Gaat het wel echt om het voorkomen van een burn-out wat als een rode draad door de trajecten loopt?

Eenzaam en alleen

Een gesprek met een jonge vrouw tijdens een coachsessie komt voorbij: ‘Ik mis het echte contact, de verbinding. Dat het echt ergens over gaat. Ondanks dat ik naar mijn werk ga, een lieve partner en fijne kinderen heb voel ik me soms zo eenzaam en alleen. Het lijkt wel of ik nog steeds in een soort van lockdown zit’. Veel mensen om mij heen hunkeren naar echte diepgang. Dat je verhaal wordt gehoord. Samen praten over wat je bezighoudt en op een afstand kijken naar je ‘probleem’ helpt je vaak om te zien wat je eerst zelf niet zag.

Ervaringen verbinden

Allemaal gedachten schieten door mijn hoofd. En ineens denk ik terug aan het gesprek dat ik had met de eigenaar van het reclamebureau dat mijn huisstijl zou maken. ‘Ervaringen in je leven helpen je om oplossingen te vinden voor vraagstukken in je leven van nu. Dus op mijn visitekaartje moet ook ervaringsverbinder komen te staan’. Hij vond dat best wel een beetje raar. Maar toen ik ‘ervaringsverbinder en coach’ op het knalroze kaartje (echt een vrouwenkleur zei mijn man) zag staan wist ik het. Dit is precies wat ik doe en voor wie.

Word ik er nog wel blij van?

Maar hoe zit het met de verdieping in de manier waarop ik nu werk? Sluit mijn coachtraject eigenlijk nog wel aan bij hoe ik vrouwen echt kan (en wil) helpen? En word ik er zelf nog wel blij van? BOEM! Deze vragen komen even binnen en ik kan er niet volmondig ja op zeggen. Ze blijven door mijn hoofd spoken. Mijn handen voelen door de regen koud aan dus ik stop ze diep weg in mijn jaszakken. Ik wandel stug door. Mijn bril is nat van de fijne motregen.

Van mijn koers geraakt

Als ik thuiskom zoek ik in mijn computer het document op met de informatie voor het reclamebureau. Ik lees door wat ik toen heb geschreven. Slik! Daar haakt het dus! Het verbinden van ervaringen is de laatste tijd wat ondergesneeuwd. Ik ben een beetje van mijn koers afgeraakt. En dat terwijl dat juist de basis is waarmee ik CoachUnique ben begonnen. Want ik ben ervan overtuigd dat je door ervaringen in je leven te verbinden aan je leven van nu je de kracht ontdekt die jij in je hebt om problemen en moeilijke vraagstukken het hoofd te kunnen bieden. Omdat je dat vaak zelf niet kunt zien help ik je om te ontdekken waar jouw kracht ligt en hoe je daar gebruik van kunt maken.

Het zonnetje begint te schijnen

Tijdens coachtrajecten heb ik eerder gewerkt met het schrijven van een levensverhaal en wat waren dat waardevolle gesprekken. Waarom heb ik er niet eerder aan gedacht om hier weer mee te gaan werken? Ik voel me blij en de ideeën buitelen door mijn hoofd. Ik start een nieuwe lege bladzijde op in Word en op het moment dat ik deze tekst begin te typen gaat buiten het zonnetje schijnen. Het voelt als een teken.  Ik pak het boek over het schrijven van je levensverhaal in coaching uit mijn boekenkast. Pasgeleden had ik het al een keer in mijn handen maar op dat moment viel het kwartje nog niet.

Vrouwen helpen weer grip te krijgen

Ik weet hoe ik het anders wil gaan doen. Er zijn zo veel vrouwen die worstelen om overeind te blijven in een wereld die die (veel) te hoge eisen aan hen stelt. Het schrijven van je levensverhaal wordt onderdeel van een nieuw coachtraject. Daarmee wil ik vrouwen die dreigen vast te lopen beter kunnen helpen om weer grip krijgen op hun leven zodat ze doen waar ze blij van worden en het plezier in hun leven weer terugkrijgen.

Houd mijn sociale mediakanalen in de gaten voor informatie over mijn nieuwe coachtraject. Wil je er voor die tijd meer over weten? Neem dan contact met mij op via 06-83 60 45 14 of d.steenbruggen@coachunique.nl.

Voor nu wens ik jou en iedereen die je dierbaar is hele mooie kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2023.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.