Weg met de vakantiestress

Weg met de vakantiestress

Eigenlijk vind ik het wel relaxed zo. Dat we niet op vakantie gaan. Ik vind op vakantie zijn heerlijk. Als ik op de bestemming ben geniet ik ontzettend van op vakantie zijn maar de voorbereidingen geven mij vaak best veel stress. Dan vraag ik me heel vaak af waarom we ons zelf dit aan doen. Overal in huis liggen lijstjes. Soms heb ik wel drie opschrijfboekjes met een pen er naast om maar te voorkomen dat we niets vergeten.

Hebben we alles?

Heerlijk… Nergens rondslingerende toilettassen, geen stapels kleding voor elke temperatuur (warm, koud, hittegolf, regen, plensbuien), ontbrekende spullen in de EHBO-koffer. Waar is de tekentang, de pincet, het nagelschaartje? Waarom zitten er alleen maar oude pleisters in? Is er genoeg paracetamol, keeltabletjes, jodium? Welke medicijnen moeten mee? Tijdschriften, zonnebrillen. Van toiletpapier tot telefoonladers. Van handdoeken tot lenzenvloeistof. De lijstjes groeien met de dag. En welke boodschappen willen we meenemen (als echte Nederlander moet natuurlijk de hagelslag mee). Hebben we de papieren voor de reisverzekering, de paspoorten, het buitenlandse geld, het adres van de camping wel bij ons? Tig keer op de fiets naar het dorp omdat de shampoo op is, er toch nog nieuw ondergoed mee moet of er nog een nieuwe zwembroek moet worden gekocht.

Moet dit allemaal mee?

Dan heb ik het nog niet eens over het gesleep met al die spullen. De caravankastjes inpakken, de bedden opmaken, de kat naar het dierenhotel, de tent in de auto (genoeg haringen en scheerlijnen mee), de koelbox (waar zijn de koelblokken), de vakantieboodschappen in de koelkast. En als dan alles klaar staat komt altijd de vraag van mijn man of dit echt allemaal mee moet (wat ook de reden is dat ik de caravan meestal inpak als hij aan het werk is).

Met de fiets

Dit jaar is het best wel heel relaxed. We zijn dagjes uit geweest en gaan een paar dagen naar Terschelling. Dus niet voor drie weken spullen klaarzetten en een caravan volpakken om naar het buitenland te gaan. Sterker nog. We nemen alleen de fiets mee en wat in de fietstassen en in een kleine rugzak past, kan mee. Dat wordt nog wel een uitdaging want wat moet er dan zeker mee?

Geen gehaast

Bij het klaarleggen van de spullen bedacht ik mij waarom het dit jaar zo anders voelt. Ik mis het best wel om lekker een paar weken te gaan kamperen. Dat voelt toch meer als vakantie dan wanneer je thuis vakantie ‘viert’. Lekker buiten ontbijten, broodjes halen bij de bakker en de caravanvloer hoeft echt niet te glimmen. Toch merk dat ik dat het mij goed doet dat ik ruim de tijd heb om spullen klaar te leggen. Er is geen gehaast. Vaak was ik vooral ’s avonds na werktijd bezig met de vakantievoorbereidingen. Dat zorgde voor een vol hoofd.

We verdelen de klus

Wat nu ook anders is is dat ik dit jaar niet als enige zorg voor de vakantievoorbereidingen. Normaal gesproken regelde ik altijd alles. Ik dacht er niet eens over na. Inmiddels heb ik beter geleerd om meer los te laten. En wat vaker hulp te vragen. Want als je altijd alles naar je toetrekt, dan ben jij ook degene die het allemaal moet regelen. Dit jaar verdelen we dus ook deze klus en helpen ‘mijn’ mannen bij de voorbereiding. Dat scheelt een boel stress. En ik maak mij ook minder druk of we alles wel bij ons hebben. ‘Alles is te koop’ knoop ik mij steeds beter in mijn oren.

Inspiratie in je mailbox?

Wil je mijn blogs en inspiratie ontvangen in je mailbox? Meld je dan aan voor mijn inspiratiemail.

Meld je hieronder aan voor mijn inspiratiemail
en je ontvangt regelmatig gratis tips, frisse
ideeën en inspiratie.

Natuurlijk ga ik zorgvuldig met je gegevens om
en stuur ik je alleen deze inspiratiemails.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.