Wie gun jij een fijner leven?

Wie gun jij een fijner leven?

Vaak zien we eerder dat het niet goed met iemand gaat dan dat diegene dat zelf ziet (of durft toe te geven). Je vindt het lastig om er iets van te zeggen. Want je wilt niet de bemoeial zijn. Maar je maakt je wel zorgen.

Zorgen over je beste vriendin

Bijvoorbeeld over je beste vriendin. Je merkt dat ze de laatste tijd niet zo lekker in haar vel zit. Ze is te druk op haar werk. Thuis loopt het met twee pubers ook niet altijd even soepel. De zorg voor haar ouders geeft ook steeds meer druk omdat ze regelmatig bellen want er moet nu, direct iets geregeld worden (de afstandsbediening van de tv doet het niet, een ziekenhuisbezoek, boodschappen doen, medicijnen ophalen of even wegbrengen naar een verjaardag omdat ze zelf niet meer durven te rijden in het donker). Als je elkaar spreekt merk je dat het niet goed met haar gaat.

Ze zou best hulp willen

Je staat als vriend of vriendin soms iets te dichtbij om te kunnen helpen. En als je probeert te vragen hoe het gaat, dan word je vaak afgescheept met een ‘goed hoor’. En dat terwijl je vriendin misschien best wel wat hulp zou willen. Gewoon even iemand die alleen maar luistert zonder met allemaal goedbedoelde adviezen te komen. En niet iemand die bij de tweede zin al zegt ‘ja, dat herken ik’ en over haar eigen situatie begint te praten vanuit de gedachte dat het delen van de eigen ervaringen de ander ook wel verder kan helpen.

Maar daar zit vaak precies het probleem. Want als vriend of vriendin wil je zo graag helpen. Je wilt dat het goed met de ander. En wat doe je dan? Je bedenkt oplossingen en draagt idee├źn aan. Maar je vriendin is nog helemaal niet toe aan al die oplossingen. Die wil haar verhaal kwijt. Ze wil gewoon vertellen wat ze op haar hart heeft. En dan is het vaak fijner om je verhaal te vertellen aan iemand die wat verder af staat.

Twee gratis inspiratiegesprekken

Maak jij je zorgen om een goede vriendin, zus, collega, buurvrouw of je partner. En ben je op zoek naar een manier om haar te helpen? In de Week van de werkstress van 15 tot en met 19 november verloot ik twee gratis, online inspiratiegesprekken. Het enige dat je hoeft te doen is mij een berichtje te sturen via d.steenbruggen@coachunique.nl of naar 06-83 60 45 14 met jouw motivatie waarom zij echt een inspiratiegesprek verdient. Aan het eind van de Week van de werkstress neem ik contact op met degene die de warmste, mooiste, liefste of meest inspirerende motivatie heeft gestuurd.

Inspiratie in je mailbox?

Vind je het leuk om mijn blogs te lezen en heb je geen zin om er naar te zoeken op Facebook? Meld je dan aan voor mijn inspiratiemail.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.